11 Şubat 2014 Salı


Sharm el Sheikh

Hiç bitmesini istemeyeceğiniz bir sualtı deneyimi yaşayacağınız en güzel adreslerden birisi Sharm el Sheikh. 2012 yılında deniz tatilini yapamadığımız ve böyle bir deneyimi yaşamak istediğimiz için Mısır'da değerlendirmeye karar verdik. Ekim ayının sonlarına doğru gitmemize rağmen Sharm geceleri bile oldukça sıcaktı. Orada yaşayan kişilerle konuştuğumuzda da Ekim ayının en güzel geçen zaman olduğunu söylediler.

Sharm-Uçaktan



 Sharm Gezisi için ETS Tur'a karar kıldık. Turun planı son derece uygundu tabi ki fiyatları da, Mısır malum olaylar yüzünden fiyat olarak diğer yurt dışı turlarına göre oldukça makul. Ancak havalanında pasaport işlemleri için oldukça uzun süre bekledik, gişe sayısı fazla ancak memurlar bir araya gelip yerlerinden çıkıp dolaşıyorlar. Sharm'a girerken havaalanında bir bilgi kağıdı dolduruyorsunuz, buraya pasaport numaranızı, kalacağınız oteli vb. bilgileri yazıyorsunuz.



Tur dahilinde bulunan otellerden Sun Rise Diamond Beach Resort te kaldık. Otel oldukça geniş bir alana yayılmış çok lüks olmayan bir otel, havuzu ve bahçesi güzel ama en önemlisi otelin plajından denize girdiğinizde muhteşem bir resifle karşılaşıyorsunuz.
Otelimiz



Otelin kumsalından bir kare
Zaten Sharm'da halk plajında bile denize girseniz mutlaka yanınızda şnorkel,palet ve sualtı kamerası almalısınız, denizin altında gördüklerinizi unutamayacak hiç çıkmak istemeyeceksiniz. Paylaştığım fotoğraflardaki kayalık sizi yanıltmasın orada denize girmeniz yasak, güneşlendiğiniz yerden bu manzarayı da görebiliyorsunuz.

 
Otelin kumsalından bir kare daha :))




Yemek konusuna gelince otelde yemekler açık büfe, snack barları da ancak Türkiye'de ki büfe zenginliğini burada bulma şansınız tabi ki yok, pizzalar daha çok pide üstüne yapılmış gibi malzemesi ve sosu çok az, makarna vs. de aynen bu şekilde ama yenilmeyecek gibi değil. Kahvaltınızı rahatlıkla edebilirsiniz. Otel hakkında söylenebilecek çok fazla bişey yok, yukarıda da yazdığım gibi alanı çok geniş, yeşil alanı fazla, çok yeni değil, kokmuyor (turdaki duyuma göre Hilton kokuyormuş) muhteşem bir resifi var yani denizin tadını oldukça çıkartabileceğiniz bir otel ki bu Sharm'da yaşayacağınız olumsuzlukları unutturacaktır.

Sharm'da geceleri gidebileceğiniz yerler çok fazla değil, Hard Rock Cafe, Old Town vb. yerler alışveriş ve içki içmek için iyi alternatifler olabilir.

Sharm merkezde çok fazla görebileceğiniz eğlence çadırlarından

Hard Rock Cafe

Old Town

 Sharm'da mutlaka yapmanız gitmeniz gereken bir yer var ki orası da  Ras Muhammed Burnu. Ras Muhammed Dünya'nın en büyük su altı parkı, burada suya girdiğinizde gözlerinizi bambaşka bir dünyaya açacaksınız. Ras Muhammed Parkı içerisinde İbranice ve Arapça taşlarla yazılmış olan Allah Kapısı'nı göreceksiniz, burada bol bol fotoğraf çektirebilirsiniz. Bu yazı İsrail ve Mısır tarafından barışın unutulmaması için yazılmış. Yıllar önce Mısır'ı işgal etmek İsrail'i Amerika müdahelesi ile durdurmuşlar ve bu yazı o günlere ithafen yapılmış.


Allah Kapısı

Tabi ki Glass Boat veya submarine gezisi yapılacak listesinde, şehrin merkezine ulaştığınızda eğer ki turla gittiyseniz bu tatile turun düzenlediği gezileri merkezde ki turlarda çok daha uygun fiyata satın alabilirsiniz. Bu turlar otelinize gelip sizi alıyor tur bittikten sonra da otelinize bırakıyorlar, kaliteli bir tur şirketi bulduktan sonra rahatlıkla bu fırsatları değerlendirebilirsiniz. Biz submarine tercihinde bulunduk, submarine botun denizde kalan kısmının tamamen camdan olduğu ve denizin içinde kendinizi bulabileceğiniz bir gezi, tavsiye edilir.
Glass Boat



Sharm'da arzu ederseniz yapabileceğiniz bir diğer gezide Safari Turu, turu Sharm merkezden de satın alabilirsiniz eğer varsa gitmiş olduğunuz tur programı kapsamında da katılabilirsiniz. Safari turundan çok keyif almadık ama elbette denenebilir.

Tur kapsamında Kahire Gezisi'ne katıldık. Kahire'ye gitmek tam bir maceraydı. Mısır'da güvenlik nedeniyle o gece Sharm'dan çıkan tüm araçları yola çıkacağımız gece beklemek zorunda kaldık ve konvoy halinde Sharm'dan çıkabildik.Gece 3 te çıkabildiğimiz yolu 10.30 sularında Kahire'ye girerek tamamladık. Kahire'de trafik ışıkları yok İstanbul'da trafik var derdik de Kahire'yi görünce biraz şükreder olduk. Kahire'de ilk durak Tahrir Meydanı'n da ki Kahire Müzesi. Kahire Müzesi'ne girerken fotoğraf makinesi ve kamerayı yanınıza almanıza izin vermiyorlar. Müze çok büyük, tam anlamıyla gezmek isterseniz tüm gezi toplam 6 ay sürüyormuş. Rehberimiz Türkçe bilen Mısırlı yüksek lisans öğrencisi bir bayandı. Müzeyi çok ama çok beğendik, Mısır Uygarlığına hayran kalacaksınız. Tutankhamun'nun hazinelerinden, ameliyat masalarından, iç çamaşırlarına, şemsiye, kaşık vs. o dönem kullanılan tüm eşyalar müzenin duvarlarını süslüyor. Müzeye girişte sizi İskender'in heykeli karşılıyor adım adım ilerledikçe nereye bakacağınızı şaşırıyorsunuz bu yüzden bir rehber eşliğinde dolaşmanızda fayda var.
Kahire Müzesi


Kahire Müzesi


Kahire Müzesi Bahçe


Kahire'de ikinci durağımız Keops-Kefren ve Mikerinos Piramitleri. Piramitlerin çevresi oldukça kalabalık, bizim gittiğimiz dönemde at yarışları olduğu için güzel bir manzara ile karşılaşmıştık. Rehberimizden piramitlerle ilgili bilgi aldıktan sonra bol bol fotoğraf çektirdik, tur daha sonra bizi meşhur panaromik piramit fotoğraflarının çekildiği bölgeye gittik.




Sharm yazısında yemekle ilgili çok fazla paylaşımda bulunma şansım olmayacak yemeklerimizi otelde yediğimiz için tavsiye edebileceğim bir mekan yok maalesef.

Sharm; denizi, yüzmeyi ve dalmayı seviyorsanız kesinlikle kaçırılmayacak bir fırsat.

Umarım gezip görme şansınız olur.

Sevgiler, İyi Tatiller :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara